Khir je tradicionalen ajurvedski puding, ki ga v Indiji pripravljajo že več kot  dva tisoč let. Sprva so ga kuhali zgolj iz riža, kasneje pa so začeli uporabljati tudi druga žita. Khir predstavlja hranljivo, harmonično in  satvično jed, ki poboža naše brbončice in razsvetli duha. Tradicionalno se pripravlja ob posebnih priložnostih, kot so prazniki, festivali, poroke, rojstni dnevi in druga slavja. Da bi lahko vsak dan uživali v tej ajurvedski klasiki, smo pri MadhuraVita za vas pripravili serijo khirjev za hitro pripravo. Uporabili smo samo najboljše sestavine ekološkega izvora. Za občutek domačnosti smo vključili tudi nekatere tradicionalne slovenske sestavine, ob katerih so se sladkali že naši predniki, kot so ajda, koruza in rožiči. Vsi khirji  so skrbno pripravljeni tako, da ustrezajo vsem trem došam, Vati, Pitti in Kaphi. Khirji so na voljo v treh različicah.

vrtnica

BIO Khir vrtnica & kokos

Tradicionalna ajurvedska jed za posebne priložnosti. Khir Vrtnica in kokos je s svojim omamnim vonjem kot nalašč za sladko razvajanje kjerkoli in kadarkoli.