Khir je tradicionalen ajurvedski puding, ki ga v Indiji pripravljajo že več tisoč let. Sprva so ga kuhali zgolj iz riža, kasneje pa so začeli uporabljati tudi druga žita. Khir predstavlja hranljivo, harmonično in  satvično jed, ki poboža naše brbončice in razsvetli duha.

Tradicionalno se pripravlja ob posebnih priložnostih, kot so prazniki, festivali, poroke, rojstni dnevi in druga slavja. Da bi lahko vsak dan uživali v tej ajurvedski klasiki, smo pri MadhuraVita za vas pripravili serijo khirjev za hitro pripravo. Uporabili smo samo najboljše sestavine ekološkega izvora. Za pridih doma smo vključili tudi nekatere tradicionalne slovenske sestavine, ob katerih so se sladkali že naši predniki, kot so ajda, koruza in rožiči.

Khirji iz brezglutenskih žit** brez dodanega sladkorja so primerni za zajtrk, malico ali pa kot lahka sladica. Skrbno so pripravljeni tako, da ustrezajo vsem došam, Vati, Pitti in Kaphi, na voljo pa so v 3 različicah:

BIO ajurvedski puding – khir
Mandlji & kardamom

Vata – Pitta – Kapha ravnovesje

• Nežen, naravno sladek okus.
• Na osnovi koruznega zdroba.
• Iz nadzorovane ekološke pridelave.

BIO ajurvedski puding – khir
Vrtnica & kokos


Vata – Pitta – Kapha ravnovesje


• Aromatična vrtnica in prefinjen kokosov okus.
• Na osnovi riževega zdroba.
• Iz nadzorovane ekološke pridelave.

BIO ajurvedski puding – khir
Meta & kerob

Vata – Pitta – Kapha ravnovesje

• Osvežilen čokoladni okus.
• Na osnovi ajdovega zdroba.
• Iz nadzorovane ekološke pridelave.

**Lahko vsebujejo sledi glutena.