Jesen je tu in buče so poleg jabolk zagotovo najbolj tipičen pridelek tega obdobja.
Zaradi svojega nežnega in rahlo sladkega okusa se dobro znajdejo tako v slanih kot sladkih jedeh. Odlično se ujamejo s toplimi začimbami kot so ingver, cimet, črni poper in klinčki, ki hkrati poskrbijo tudi za lažjo prebavo.
Z ajurvedskega vidika so pomirjujoče in prizemljevalne, saj v njih prevladuje element zemlje. Zato so dobra izbira za nestabilno in nemirno jesen ter stresne situacije in nemirne misli.
Po uživanju buče se boste tako počutili prijetno sproščeni in zadovoljni. Za vas smo pripravili kar 5 jesensko navdahnjenih receptov, tako sladkih, kot slanih.


Začinjen bučni puding
Enostaven rižev puding s hokaido bučo in izbranimi začimbami za ajurvedski pozdrav jeseni.

Ovsena kaša z bučo
Ovsena kaša v kombinaciji z bučo in začimbami je kot nalašč za topel zajtrk v hladnejših dneh.

Bučna tortica brez sladkorja
Jesensko navdihnjena tortica polnega okusa, a brez sladkorja za posebne priložnosti (ali pa kar tako).
