Se želite posladkati s pravo ajurvedsko klasiko? Khir oz. ajurvedski puding se tradicionalno pripravlja ob posebnih priložnostih, kot so prazniki, festivali, poroke, rojstni dnevi in druga slavja. Pripravlja se lahko iz različnih žit, po svoji teksturi pa spominja na zdrob. Kardamom in mandlji so nepogrešljiva sestavina ajurvedskih sladic, za pridih slovenske tradicije pa smo ta khir osnovali na koruznem zdrobu.

Skrbno izbrana kombinacija sestavin po ajurvedskih načelih poskrbi  za hranljiv obrok zaokroženega okusa, harmonizacijo prebave in notranje ravnovesje. Khir lahko uživate kot zajtrk ali lahko sladico, tako da bo prav vsako jutro posebno.

  • Okus tradicije: tradicionalna ajurvedska jed z več stoletno zgodovino z novim pridihom.
  • Na osnovi brezglutenskih žit***: koruzni zdrob, ki je osnova tega khirja, ne vsebuje glutena, zato je izdelek primeren tudi za tiste, ki se mu izogibate. Lahko vsebuje sledi glutena.
  • Primeren za otroke in odrasle: izdelek je namenjen odraslim kot otrokom, tako da lahko v tem okusnem zajtrku uživa vsa družina.
  • Z ajurvedskimi začimbami za vesele želodčke: izdelku je dodana posebna mešanica začimb, ki se v ajurvedi uporablja za harmonizacijo prebave.
  • Brez dodanega sladkorja** in konzervansov: izdelek ne vsebuje dodanega sladkorja ali konzervansov. Ob pripravi z ovsenim ali riževim mlekom dobi naravno sladek okus.
  • Ekološke sestavine: vsi naši izdelki imajo BIO certifikat in so pripravljeni izključno iz najboljših ekoloških sestavin.

Sledenje univerzalnim načelom ajurvede ima lahko številne pozitivne učinke na vaš vsakdan. Z uporabo naravnih sestavin in začimb, ajurveda ponuja celosten pristop k ohranjanju vitalnosti. Naši izdelki so skrbno pripravljeni v skladu z njenimi načeli in vam omogočajo, da to starodavno modrost na preprost način vključite v svoje vsakdanje življenje. Preizkusite jih sami in odkrijte naravno moč ajurvede!

NETO KOLIČINA: 190 g 

Kontrolira SI EKO 001
Kmetijstvo EU/izven EU

Več

Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in ravnovesje doš priporočamo uporabo ovsenega, riževega ali mandljevega mleka za Vato in Pitto ter uporabo mandljevega mleka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.

Sestavine: koruzni zdrob*, koruzna moka*, mandlji* 11 % , kardamom* 0,2 %, cimet*, kurkuma*, sol.

*Iz kontrolirane ekološke pridelave.
**Vsebuje naravno prisotne sladkorje.
***Lahko vsebuje sledi glutena, oreščkov, arašidov, sezama in soje.

Kontrolira SI EKO 001
Kmetijstvo EU/izven E

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1544/365 kJ/kcal, maščobe 6,3 g (od tega nasičene maščobe 0,6 g), ogljikovi hidrati 68 g (od tega sladkorji 1,9 g), prehranske vlaknine  5,3 g, beljakovine 9,1 g, sol 0,06 g.