BIO ajurvedski puding Meta & kerob

5,57 

Ajurvedski puding  – khir

Tradicionalna ajurvedska jed s slovenskim pridihom. Khir Meta & kerob bo prepričal vse ljubitelje čokolade!

Kategorija:

Opis

Svežina mete in izbrane začimbe poudarijo čokoladni okus  tega khirja, ki bo marsikoga spomnil na priljubljene čokoladice s mentolovim polnilom (namig: če sklepamo po imenu, naj bi se jedle po 8. uri zvečer). Kerob se v ajurvedi tradicionalno uporablja kot nadomestek kakava, saj ima ugodnejši učinke na vse tri doše, za pridih domačnosti pa smo ta khir osnovali na ajdovem zdrobu. Ajurvedski puding lahko uživate za zajtrk ali pa kot lahko sladico. Tako je lahko prav vsako jutro posebno!

Sestavine so skrbno izbrane v skladu z ajurvedskimi načeli kombiniranja živil, poleg tega pa smo poskrbeli, da lahko v njem uživajo prav vsi, saj uravnava vse tri doše. Za popoln obrok po načelih ajurvede vsebujejo vseh 6 okusov, kar bo poskrbelo, da se boste počutili zares siti in zadovoljni.

Neto količina: 150 g

Več

Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.

 

Sestavine: ajdov zdrob*, kerob (rožičeva moka)* 35 %, cimet*, meta* 0,3 %, kardamom*, koriander*, sol.

*Iz kontrolirane ekološke pridelave

Izdelek lahko vsebuje sledi glutena, oreščkov, arašidov, sezama in soje.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1487/350 kj/kcal, maščobe 1,4 g (od tega nasičene maščobe 0,2 g), ogljikovi hidrati 76,9 g (od tega sladkorji 17,5 g), beljakovine 7,5 g, sol 0,1 g.