Kdo sem?

Sem Rosana, ljubiteljica okusnih in zdravih receptov, bivanja v sožitju z naravo in uživanja v malih radostih, ki nam jih nudi življenje.

Z ajurvedo sem se prvič srečala čisto po naključju. Zdravstvene težave v družini so v moje življenje prinesle zavedanje, da lahko za svoje zdravje največ naredimo sami in ajurveda je prinesla odgovor kako.

Ljubezen do kuhanja mi je pomagala, da sem jo hitro vzela za svojo, saj je njeno temeljno načelo, da je pravilna prehrana tista, ki nam pomaga do zdravja, tako telesnega kot duševnega.

Prav ajurvedski celostni pristop k zdravju, ki poleg prehrane vključuje tudi življenjski slog, me je tako pritegnil, da sem opravila tečaj za ajurvedskega svetovalca na inštitutu za vedske znanosti v ZDA, American institute of Vedic studies. Pridobljeno znanje sem sprva vnesla v svoj vsakdan, kasneje pa sem na njem zasnovala tudi linijo prehranskih izdelkov MadhuraVita, ki v sebi združuje  slovensko kulinarično tradicijo in modrosti ajurvede. 

MadhuraVita – harmonija okusov med Vzhodom in Zahodom, med tradicijo in sodobnostjo, izbrane sestavine, z ajurvedskim navdihom.

Pri tem me je vodila želja po tem, da ajurvedo približam tudi tistim, ki se z njo šele spoznavajo, hkrati pa ponudim izdelke, ki so preprosti za pripravo, okusni in resnično dobri za vaše zdravje.

Poleg tega želim vsem, ki jih zanima izvedeti več o tej univerzalni znanosti, na enem mestu ponuditi napotke in nasvete za zdravje, vitalnost in vsesplošno dobro počutje. Na naši spletni strani vas tako čakajo poučne vsebine in številni recepti ter seveda zdravi in okusni izdelki.

Znamka MadhuraVita

MadhuraVita je slovenska blagovna znamka BIO ajurvedskih izdelkov za zajtrk, malico ali sladico,  ki združuje Vzhod in Zahod. V naših izdelkih se prepletata znanje ajurvede in slovenska kulinarična tradicija. Ajurveda je poznan in priljubljen sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je v uporabi že več tisoč let.

Eno izmed njenih temeljih vodil  je uživanje lokalne in sezonske hrane, zato si prizadevamo, da je čim več sestavin slovenskega porekla. Velik poudarek dajemo premišljenim kombinacijam z vabljivim okusom in blagodejnim učinkom uporabljenih začimb, ki pripomorejo k boljši prebavi, vsesplošnemu dobremu počutju in vitalnosti. Uporabljamo zgolj najboljše ekološke sestavine in skrbimo, da je vsak izdelek ročno pripravljen s pozornostjo in ljubeznijo.

ADAPTOGENI NAPITKI

Napitki z adaptogeni za podporo telesu v različnih situacijah. Poleg aktivnih sestavin jih odlikuje prijeten okus za katerega poskrbijo ajurvedske začimbe in druge izbrane sestavine.
ajurvedska začimbna brezkofeinska kava

ZAČIMBNE KAVE

Mešanica ajurvedskih začimb in praženih žit, korenin ter plodov vam bo vlila energijo ter poskrbela za notranje ravnovesje ter vitalen začetek dneva.
khirolino

KHIROLINO – INSTANT ŽITNI OBROKI

Instant žitni obrok za zdrav in okusen zajtrk navdihnjen za ajurvedo. Brez dodanega sladkorja.
khir ajurvedski puding meta

KHIRJI-PUDINGI

Tradiconalna ajurvedska jed s slovenskim pridihom, ki poboža brbončice in razsvetli duha, da bo vsako jutro posebno.
muesli dišeče in harmonično tridoša

MUESLIJI

Muesli brez dodanega sladkorja dobi svoj polni sladki okus iz suhega sadja, oreškov in semen skrbno izbranih v skladu z ajurvedskimi načeli

Naši izdelki so:

  • Ekološki z BIO certifikatom.
  • Ročno narejeni v Sloveniji s poudarkom na slovenskih sestavinah.
  • Brez dodanega sladkorja in konzervansov.
  • Brez sestavin živalskega izvora.
  • Pripravljeni po ajurvedskih načelih za uravnotežen in hranljiv obrok.
  • Prilagojeni zahodnemu svetu poznanim okusom.
  • Pakirani v embalažo, ki zagotavlja dolgotrajno svežino in aromatičnost izdelkov.
bio

Kako izbrati prave izdelke MadhuraVita zase? 

Preberite, kako izbrati izdelke, ki vas bodo najbolj podpirali na poti do dobrega počutja in vitalnosti.

Več
MadhuraVita pomeni sladko življenje, polno topline, radosti in lepih trenutkov ter okusnih, zdravih in naravno sladkih jedi.

Ajurveda v svojem izročilu o prehrani poudarja pomen 6 okusov (sladko, slano, grenko, trpko, pekoče, kislo) in vključevanje le teh v vsakodnevni jedilnik. Vsak izmed njih je pomemben za doseganje harmoničnega in vitalnega življenja, vendar pa je nam najljubši sladek – madhura, saj ga povezujemo z ljubeznijo, srečo, veseljem in sočutjem. Te kvalitete želimo prek naših izdelkov, nasvetov, delavnic in receptov prenesti tudi v vaše življenje.

logo

Naj bo življenje polno prijaznih besed, čistih barv, opojnih vonjav, novih okusov in lepih trenutkov. Naj bo življenje sladko! Naj bo MadhuraVita!