V vas sta močno zastopani tako energija Pitte kot Vate. V sebi združujete željo po nenehnem gibanju ter oster um, ki sta značilna za Vato ter vztrajnost, odločnost in vodstvene sposobnosti, ki odlikujejo Pitto. Skupaj z dobrimi komunikacijskimi lastnostmi in zmožnostjo hitrega navezovanja stikov, to pomeni, da skorajda ni stvari, ki vam ne bi uspela, če se je le lotite. Tisto, za kar se odločite, tudi storite.  Vendar pa neravnovesje doš lahko vodi do težav s spanjem, živčnosti in nemira, ki so značilni za presežek Vate ter nestrpnosti in razdražljivosti zaradi Pitte ter posledično slabšega vsesplošnega počutja.

Ne pozabite, da vsak od nas v sebi nosi edinstveno mešanico vseh treh doš, prav razmerje med njimi pa je to, kar nas dela posebne. Vse doše so si med seboj enakovredne, nobena ni boljša od druge. Poznamo le uravnotežene in neuravnotežene doše, cilj pa je doseči harmonijo energij v telesu.

Prehrana igra pomembno vlogo pri doseganju došičnega ravnovesja in izražanju vaših najboljših lastnosti! Za harmonično in vitalno počutje smo za vas pripravili linijo ajurvedskih jedi in napitkov, ki so posebej prilagojeni posameznim došam. Ker v vas prevladujeta dve doši, je najbolj priporočljivo, da svojo prehrano in življenjski slog prilagodite letnemu času. V hladnejšem delu leta jejte pretežno Vata pomirjujoča živila, v toplih mesecih pa uživajte v hrani, ki pomirja Pitta došo.

Da bodo vaše  Pitta-Vata lastnosti zasijale v najboljši luči preizkusite:

BIO Muesli sadno & pomirjajoče

BIO Ajurvedski muesli Pitta ravnovesje

Sadno & pomirjajoče

Sladki datlji, rozine in jabolka so še posebej primerni za Pitto, saj s svojo naravno sladkobo pomirijo njeno ognjeno energijo in jo nekoliko ohladijo.

NAKUP
BIO Muesli hrustljavo & hranljivo

BIO Ajurvedski muesli Vata ravnovesje

Hrustljavo & hranljivo

Hrustljavi orehi, sončnična in bučna semena ter sladke rozine so še posebej primerni za Vato, ki izmed vseh doš potrebuje najbolj hranljiv zajtrk.

NAKUP
BIO Muesli dišeče & harmonično

BIO Ajurvedski muesli tridoša ravnovesje

Dišeče & harmonično

Mešanica kosmičev, mandljev, kokosa in izbranih začimb je popolna kombinacija. Sestavine so skrbno izbrane tako, da skupaj uravnavajo vse tri doše. 

NAKUP

Lahko pa se ob skodelici BIO Ajurvedske začimbne kave posladkate z BIO tridošičnimi khirji, ki uravnavajo energijo vseh treh doš!