Kokosov khir z vrtnico in ašvagando
Malce drugačen poletni zajtrk za vse ljubitelje kokosa. Khir na osnovi riževega zdroba nas bo ohladil, pomiril in razvajal naše brbončice z nežnim okusom kokosa vrtnice in hibiskusa. Ašvaganda, ki deluje kot rasayana oz. tonik nam bo vlila energije, hkrati pa poskrbela za miren um.
MadhuraVita
Za 2 obroka
Ajurvedski khir z dodatkom adaptogenov za podporo telesu v poletnih dneh.
__________________________
Letni čas: poletje
Sezona po ajurvedi: Pitta
Doše: VPK
2 minČas priprave
10 minČas kuhanja/pečenja
12 minSkupni čas

Sestavine
- 60 g MadhuraVita BIO Ajurvedskega pudinga Vrtnica & kokos
- 2 čž MadhuraVita BIO Adaptogenega napitka Rožnate sanje
- 500-600 ml riževega mleka
Priprava
- Vse sestavine zmešamo in kuhamo na srednjem ognju 10 minut, da se khir (ajurvedski puding) zgosti.
- Postrežemo toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.