Kokosov khir z vrtnico in ašvagando

Malce drugačen poletni zajtrk za vse ljubitelje kokosa. Khir na osnovi riževega zdroba nas bo ohladil, pomiril in razvajal naše brbončice z nežnim okusom kokosa vrtnice in hibiskusa. Ašvaganda, ki deluje kot rasayana oz. tonik nam bo vlila energije, hkrati pa poskrbela za miren um.

Za 2 obroka

Kokosov khir z vrtnico in hibiskusom

Ajurvedski khir z dodatkom adaptogenov za podporo telesu v poletnih dneh.

__________________________

Letni čas: poletje

Sezona po ajurvedi: Pitta

Doše: VPK

2 minČas priprave

10 minČas kuhanja/pečenja

12 minSkupni čas

Recipe Image

Sestavine

  • 60 g MadhuraVita BIO Ajurvedskega pudinga Vrtnica & kokos
  • 2 čž MadhuraVita BIO Adaptogenega napitka Rožnate sanje
  • 500-600 ml riževega mleka

Priprava

  1. Vse sestavine zmešamo in kuhamo na srednjem ognju 10 minut, da se khir (ajurvedski puding) zgosti.
  2. Postrežemo toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.
7.8.1.2
29
https://madhuravita.si/recipe/kokosov-khir-z-vrtnico-in-asvagando/