Koruzni kolač z mandlji

Ta preprost, sočen kolač nas razveseli s svojo sončno rumeno barvo in polnim okusom. Koruza, ki sicer v ajurvedi velja za suho žito, se lepo dopolnjuje s (kokosovim) jogurtom, kardamom in mandlji pa prispevajo nekaj okusov vzhoda.

Za 1 manjši pekač

Koruzni kolač z jogurtom in mandlji

Dišeč, sočen kolač, ki nas s svojo sončno rumeno barvo in polnim okusom razveseli in nahrani naše telo in dušo. Pripravljen na osnovi tridošičnega khirja je primeren za vse doše, tudi Kapho!

_______________________________________________________________________________________ Letni čas: vsi

Sezona po Ajurvedi: vse

Doše: VPK*

5 minČas priprave

25 minČas kuhanja/pečenja

30 minSkupni čas

Recipe Image

Sestavine

  • • 1 BIO Khir Mandlji & kardamom
  • • 2,5 čž pecilnega praška iz vinskega kamna
  • • 1/2 skodelice + 2 žlici (150 g) kokosovega jogurta
  • • 1/3 skodelice (85 ml) javorjevega sirupa
  • • 1 žlica (15 ml) kokosovega olja
  • • 1/3 skodelice (85 ml) vode

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180*C in namastimo manjši pekač.
  2. V srednje veliki posodi zmešamo khir s pecilnim praškom.
  3. Dodamo še vse ostale sestavine, dobro premešamo in vlijemo v pekač.
  4. Pečemo 25 minut.
  5. Ohladimo na sobno temperaturo in postrežemo z žlico kokosovega jogurta. Po želji prelijemo z dodatnim javorjevim sirupom.

Opombe

*Kapha naj izpusti dodaten javorjev sirup

7.8.1.2
19
https://madhuravita.si/recipe/koruzni-kolac-z-mandlji/