Veganski bučkini polpeti

Bučkini polpeti so poletna klasika. Kako tudi ne – so izjemno okusni, poleg tega pa so bučke izjemno primerne za vroče dni, saj imajo hladilen učinek. Tokrat smo jih namesto z jajci, ki imajo rajastičen učinek, pripravili s čičerikino moko, ki deluje kot vezivo poleg tega pa je bogata z beljakovinami.

Za 12 polpetov

Veganski bučkini polpeti

Poletna klasika malo drugače. Polpeti so tudi odlična hrana za na piknik ali dan na plaži, saj teknejo tudi ohlajeni na sobno temperaturo. __________________________

Letni čas: poletje

Sezona po ajurvedi: pitta

Doše: VP, K brez kreme iz indijskih oreščkov

20 minČas priprave

35 minČas kuhanja/pečenja

55 minSkupni čas

Recipe Image

Sestavine

  • 3 večje bučke (2 skodelici naribanih in odcejenih bučk)
  • 1/2 skodelice čičerikine moke
  • 3/4 skodelice drobnih ovsenih kosmičev
  • 1 čž karija v prahu (nepekočega)
  • 1 čž soli
  • Sončnično olje za ponev (če bomo pekli na ponvi)
  • Krema iz indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice indijskih oreščkov, namočenih za vsaj 4 ure
  • 1-2 žlici vode
  • limonin sok (po okusu)
  • ščepec soli

Priprava

  1. Bučke na drobno naribamo in potresemo s soljo. Pustimo 10-15 minut, da spustijo odvečno vodo, nato jih dobro odcedimo. Dobiti moramo 2 skodelici naribanih bučk.
  2. Če bomo polpete pekli v pečici, jo segrejemo na 180*C in obložimo večji pekač s peki papirjem.
  3. Odcejene bučke zmešamo s preostalimi sestavinami. Masa bo dokaj mokra, vendar naj vas to ne skrbi, saj bodo kosmiči popili odvečno vlago.
  4. Oblikujemo polpete in jih pečemo v pečici 30-35 minut oz. dokler niso zlato rjavi na obeh straneh. Vmes jih lahko obrnemo za enakomerno porjavitev.
  5. Polpete lahko pečemo tudi na ponvi, ki jo rahlo namastimo s sončničnim oljem.
  6. Postrežemo s kremo iz indijskih oreščkov, ki jo pripravimo tako, da vse sestavine zmiksamo s paličnim mešalnikom ali blenderjem.
7.8.1.2
28
https://madhuravita.si/recipe/veganski-buckini-polpeti/