Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

 1. POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

   

  S spletno stranjo www.madhuravita.si upravlja podjetje MVN, Rosana Sluga Štih sp., Bratovševa ploščad 36, 1000 Ljubljana, e naslov: info@madhuravita.si (v nadaljevanju podjetje oz. ponudnik).  Podjetje se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje s področja zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Podjetje deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Ur. l. RS, št. 163/2022) in z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov)

  Politika zasebnosti velja za vse obiskovalce spletne strani www.madhuravita.si, ki z uporabo spletne strani potrjujejo, da sprejemajo in se strinjajo z njenimi določbami. Pridržujemo si pravico, da politiko zasebnosti lahko kadarkoli spremenimo ali dopolnimo, brez predhodnega opozorila oz. obvestila. Uporabnik z uporabo spletne strani potrjuje, da se strinja s temi spremembami oziroma veljavno vsebino dokumenta.

   

  OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

  Osebni podatki so vse informacije, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika. Vsi osebni podatki se v skladu z vsakokrat veljavnimi določili tega dokumenta in predpisov, ki urejajo obdelavo in varstvo osebnih podatkov, zbirajo, obdelujejo in uporabljajo

  Osebni podatki se obdelujejo na podlagi uporabnikove osebne privolitve, sklenjene pogodbe ali na podlagi predpisov, ki urejajo obdelavo in varstvo osebnih podatkov.

  Če se osebni podatki obdelujejo na podlagi uporabnikove osebne privolitve, uporabnik spletne strani, ki na strani vnese osebne podatke za namen obdelave in izvedbe svojega naročila oziroma ob prijavi na e-novice, ob vnosu poda tudi aktivno privolitev za obdelavo posredovanih podatkov na podlagi obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice ali ob naročilu izdelkov.

  Od uporabnika podjetje prek spletne strani zbira naslednje podatke:

  Prijava na e-novice: Ime  e-mail naslov.

  Naročilo izdelkov: Ime in priimek, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, e-mail naslov ter naziv podjetja in davčno številko (v kolikor naročate kot podjetje).

  Morebitne druge podatke, ki jih uporabnik sam prostovoljno posreduje podjetju in na ustrezni podlagi privoli v njihovo zbiranje za zgoraj navedeni namen izvajanja dejavnosti podjetja.

  Obiskovalec spletne strani www.madhuravita.si s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja« ali s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti«  ali s klikom na »Želim prejemati e sporočila «  potrjuje, da je bil pred prijavo na e-novice oz. naročilom v spletni trgovini ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov.

  Če se uporabnik odloči, da določenih podatkov ne bo posredoval, so lahko določene funkcije na spletni strani nedostopne, prav tako mu v takih primerih podjetje ne bo moglo odgovoriti na povpraševanje ali z njim skleniti pogodbenega razmerja ter mu posledično prodati in dostaviti želenih izdelkov.

  Ponudnik jamči, da bodo osebni podatki, zbrani prek spletne strani www.madhuravita.si , uporabljeni le v zgoraj navedeni namen opravljanja dejavnosti in storitev ter nemoten potek naročil v takšnem obsegu s katerim so obiskovalci oz. uporabniki spletne strani predhodno seznanjeni.

  INFORMACIJE O PIŠKOTKIH

  Splošne informacije

  Poleg osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje podjetju prek spletne strani, spletna stran www.madhuravita.si samodejno zbira tudi izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o obiskovalčevi uporabi spletnega mesta, vključno z njegovim IP naslovom.  Vendar na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

  Piškotki so majhne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne, nekateri so nujni za delovanje spletišča (nujni oziroma funkcionalni piškotki), nekateri pa so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje in spremljanje obiska na spletišču (analitični, statistični, trženjski piškotki).

  Vse piškotke, razen nujnih, lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov sicer sprejme piškotke samodejno, vendar pa to lahko spremenite v nastavitvah. In sicer tako, da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani, že shranjene piškotke pa lahko tudi izbrišete. Naša spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi pogodbenega obdelovalca s sedežem v Sloveniji.

  Kakšne piškotke uporablja spletna stran?

  Nujno potrebni: Nekateri piškotki so ključni, da lahko uporabnik izkusi popolno funkcionalnost tega spletnega mesta. Omogočajo vzdrževanje sej uporabnikov in preprečujejo kakršne koli varnostne grožnje. Ne zbirajo in ne hranijo nobenih osebnih podatkov.

  Statistika: Ti piškotki hranijo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki pomagajo razumeti in analizirati uspešnost spletnega mesta in kje potrebuje izboljšanje.

  Funkcionalni: To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcionalnostim na spletni strani. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki ali skupna raba vsebine na spletnem mestu na platformah družbenih medijev.

  Nameščanje piškotkov na napravo lahko uporabnik nadzira tudi s pomočjo nastavitev v svojem brskalniku. Na spodnjih povezavah so navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

  Internet Explorer 9 – za navodila klikni TUKAJ

  Internet Explorer 7 in 8 – za navodila klikni TUKAJ

  Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ

  Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ

  Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

  Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

   

   

  NAMEN OBDELAVE PODATKOV

  Podjetje zbrane podatke o obiskovalcih oz. uporabnikih spletne strani uporablja za naslednje namene:

  • Za izdajo računov in predračunov v primeru naročila izdelkov v spletni trgovini.
  • Za nemoteno dostavo naročenih izdelkov.
  • Za vodenje evidenc o strankah.
  • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je uporabnik spletne strani naročil na prejemanje e-novic).
  • Za obveščanje o novostih v ponudbi na spletni strani.
  • Za marketinško in statistično analizo z namenom izboljšanja ponudbe na spletni strani.

  Prijava na e-novice

  Obiskovalci spletne strani se lahko prijavijo na brezplačne e-novice. Ob tem lahko ob prijavi prejmejo določene ugodnosti (dostop do dodatne vsebine, kodo za popust pri nakupu v spletni trgovini in podobno), ni pa to nujno.

  Ob prijavi na e-novice je potrebna osebna privolitev obiskovalca strani za obdelavo njegovih osebnih podatkov, kar stori s klikom na polje ‘želim prejemati e-sporočila’.

  S privolitvijo se uporabnik strinja s politiko zasebnosti in varstva osebnih podatkov na tej spletni strani in soglaša, da bo prejemal novice z informacijami o izdelkih, ponudbami in akcijami, nasveti in podobnimi vsebinami povezanimi z delovanjem MadhuraVita. Hkrati s tem uporabnik privoli, da podjetje analizira njegove podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju, kot je na primer unovčenje promocijskih kod, izvedeni nakupi in opuščeni nakupi in branje člankov. Pravna podlaga za to je uporabnikova privolitev po točki (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Od novic se lahko uporabnik kadarkoli odjavi, kar stori s klikom na povezavo, ki se nahaja na dnu vsakega e-maila z novicami, ali pa napiše sporočilo na info@madhuravita.si. Vaši podatki se hranijo dokler je to pomembno za namene, za katere se obdelujejo.

  Naročilo izdelkov

  Ko uporabnik naroči izdelke v spletni trgovini, podatke, ki jih posreduje (ime in priimek, e-mail naslov in telefonska številka) podjetje shrani, da lahko izvede naročilo. Ob oddaji naročila je potrebna privolitev za obdelavo podatkov s klikom na ‘Strinjam se s pogoji poslovanja’. Pravna podlaga za to je uporabnikova privolitev po točki (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Ob izvedbi naročila se lahko uporabnik prijavi tudi na prejemanje e-novic (prejšnje podpoglavje tega poglavja), vendar to ni nujno potrebno za izvedbo naročila.

  Druga povpraševanja

  Če uporabnik vzpostavi stik s podjetjem prek elektronske pošte, podatke, ki jih sporoči, podjetje shrani, da lahko odgovori na njegovo vprašanje ali izvede naročilo izdelkov.  Pravna podlaga za to je uporabnikova privolitev potočki (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve in dokler je to potrebno.

   

  POSREDOVANJE PODATKOV

  Podatki ne bodo predani tretji osebi z izjemo naših pogodbenih partnerjev za namen dostave izdelkov in trženja (nujni podatki za ta namen). Naši pogodbeni partnerji osebnih podatkov uporabnika ne smejo uporabljati za noben drug namen razen za namene, za katere jih mi pooblastimo in so prav tako zavezani k spoštovanju veljavnih določil o varstvu osebnih podatkov. 

  Prav tako do osebnih podatkov lahko dostopajo sodni, nadzorni in drugi organi pri opravljanju svojih funkcij; v tem primeru so upravičeni do pridobitve osebnih podatkov na podlagi predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

  Prav tako do osebnih podatkov lahko dostopajo druge osebe, če imajo za to podlago v prepisih, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, pravnomočni sodni odločbi ali so jim uporabniki podali izrecno privolitev.

  OBDOBJE HRAMBE PODATKOV

  Uporabnik spletne strani soglaša, da podjetje hrani podatke, ki jih je posredoval ob naročilu v spletni trgovini ali ob prijavi na e-novice ves čas, dokler je aktivni uporabnik strani in še največ 12 mesecev po prenehanju tega statusa oz. po preklicu prijave na-novice.

  Ostale podatke podjetje hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani. Po tem obdobju jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom, razen če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

  V primerih, ko ste nam podali osebno privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, osebne podatke

  hranimo do preklica vaše privolitve.

  Če je obdelava podatkov potrebna za izpolnitev vašega zahtevka hranimo podatke do poteka rokov za uveljavljanje pravnega oziroma dokler so mogoči pravni postopki ali se ti ne zaključijo.

  Vaše osebne podatke izjemoma obdelujemo tudi dlje, če to od nas zahtevajo veljavni predpisi v Republike Slovenije in / ali Evropske unije (npr. predpisi na področju arhivskega in dokumentarnega gradiva, računovodstva in davkov.

   

  VARSTVO PODATKOV

  Za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov podjetje uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva ter zagotavlja varovanje v skladu z ZVOP-2 in s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

  Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik spletne strani sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za posodobitev operacijskega sistema in antivirusnih programov na svojem računalniku. Podjetje ne prevzema odgovornosti za razkritje osebnih podatkov tretjim osebam, ki bi bilo posledica napak med prenosom podatkov prek spleta ali zaradi nepooblaščenega dostopa tretjih oseb (prestrezanje e-pošte, itd. )

  POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

  Spletna stran madhuravita.si vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja podjetje MVN; Rosana Sluga Štih s.p., ki tako ni odgovorno za njihovo vsebino, varnost ali način zaščite zasebnosti. Priporočljivo je, da uporabnik ob obisku teh spletnih mest pregleda njihov način varovanja zasebnosti.

  PRAVICE UPORABNIKOV oz. STRANK

  Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imajo uporabniki na podlagi predpisov naslednje pravice:

  Pravica do preklica privolitve

  Če je uporabnik privolil v obdelavo osebnih podatkov, ima pravico, da svojo  privolitev kadarkoli prekliče. To ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njegovega preklica.

   

  Pravica dostopa do osebnih podatkov

  Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

  Uporabnik ima pravico od upravljalca osebnih podatkov pridobiti informacijo, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki in kadar je temu tako še naslednje informacije:

  • namene obdelave,
  • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo,
  • uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
  • obstoja pravice, da se lahko od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, ali obstoj
  • pravice do ugovora taki obdelavi,
  • pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu,
  • kadar osebni podatki niso zbrani od vas, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.

   

  Pravica do popravka osebnih podatkov

  Uporabnik ima pravico, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Prav tako ima uporabnik, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

   

  Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

  Uporabnik ima pravico, da se njegovi osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

  Preprečitev obdelave je mogoča v naslednjih primerih:

  • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
  • ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
  • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • če je bila obdelava nezakonita;
  • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice);
  • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

   

  Pravica do omejitve obdelave

  Uporabnik ima pravico, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

  • če uporabnik oporeka točnosti osebnih podatkov;
  • ko je obdelava nezakonita in uporabnik nasprotuje izbrisu ter zahteva omejitev uporabe;
  • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, uporabnik pa jih potrebuje za uveljavitev pravnih zahtevkov.

   

  Pravica do prenosljivosti podatkov

  Uporabnik ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

  Pravica do ugovora obdelavi

  Uporabnik lahko ugovarja obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

  Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

  Vse zahteve, povezane z uveljavljanjem pravic z zvezi z osebnimi podatki, lahko uporabnik pošlje na elektronski naslov info@madhuravita.si ali po pošti na naslov MVN, Rosana Sluga Štih, s.p., Bratovševa ploščad 36, 1000 Ljubljana.

  V primeru, da o zahtevi podjetje ne odloči v zakonskem roku ali zahtevo zavrne ima uporabnik možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu. Prav tako ima možnost, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši predpise o obdelavi in varstvu osebnih podatkov.

   

  OMEJITEV ODGOVORNOSTI

  Podjetje ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je slednji ponudniku pri prijavi na e-novice, pri povpraševanju ali pri nakupu izdelkov oz. storitev posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

  SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

  Podjetje si pridržuje pravico, da to politiko zasebnosti kadarkoli spremeni z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na tej spletni strani.

  V primeru vprašanj o Pravilniku o zasebnosti ali o podatkih, nam pišite na e-poštni naslov info@madhuravita.si.

Naše podjetje

MVN, Rosana Sluga Štih, s.p.,

Bratovševa ploščad 36,

1000 Ljubljana

MŠ: 8329826000

Nismo zavezanci za DDV